COVID-19 UPDATEDe winkels en horeca zijn geopend!

Peppernuts Pop-Up

In de winkel van Peppernuts Holland, vind je een uitgebreid en trendy assortiment aan kruidnoten. Er zijn ruim 60 smaken kruidnoten, die variëren van de klassieke kruidnoot, tot onverwachte, unieke smaken als Drop, Rum, Limoncello, Unicorn en Zure Mat. De liefhebbers van koek en gebak komen ook goed uit de bus, met smaken als Apple Pie, Dulce de leche, Cookie dough en Lemon cheesecake.

Tevens is er een assortiment ontwikkeld dat past in een glutenvrij en lactosevrij dieet. Naast losse zakjes kruidnoten, verkoopt Peppernuts Holland ook pepernoten proeverijtjes, giftboxes, kruidnoten bier en likeur, en nog andere producten met kruidnoten als basis ingrediënt. Dit jaar opent Peppernuts Holland 20 pop up stores, naast de vaste winkel op de dijk in Volendam. Deze laatste blijft het hele jaar open. Na het succes van de première in 2020, is het aantal stores dit jaar daarmee verdubbeld. De kruidnoten stores zijn onder meer te vinden in: Volendam – Den Haag – Leeuwarden – Venlo – Zwolle – Eindhoven – Leiden – Amstelveen – Utrecht – Maastricht- Rotterdam – Den Bosch – Enschede. Tijdens de opening wordt iedereen feestelijk ontvangen en getrakteerd op de lekkerste en leukste smaken kruidnoten. Uiteraard worden alle hygiëneregels rondom Corona in acht genomen.

Kruidnoten vs. Pepernoten
Veel mensen denken dat pepernoten en kruidnoten hetzelfde zijn. Maar dit is niet het geval. Het verschil zit ‘m in de structuur en grootte van het koekje. De oudhollandse pepernoten zijn groot, lijken het meeste op taaitaai en worden gemaakt van roggemeel en anijs. Het kruidnootje zoals wij dat nu kennen is klein, harder en heeft een diepere en scherpere smaak dan de pepernoot. Daarnaast heeft hij de vorm van een half bolletje. De kruidnoot is gemaakt van tarwebloem en speculaaskruiden. Dit zijn kaneel, nootmuskaat, kruidnagel, gemberpoeder, kardemom en witte peper. De ‘pepernoten’ die we tegenwoordig eten zijn voornamelijk de kruidnoten en dus geen pepernoten. In de volksmond worden de kruidnoten echter pepernoot genoemd.

Quote Miguel Groeneveld, eigenaar en oprichter: ‘Kruidnoten zijn veel meer dan een koekje voor de feestdagen. Het is een serieuze Hollandse lekkernij met een mooie historie. Daarnaast worden we gewoon heel blij van kruidnoten. En onze klanten ook. Een beetje meer blijdschap in deze wereld, kan geen kwaad.’

Peppernuts Pop-Up openingstijden
Maandag
12:00 - 18:00
Dinsdag
10:00 - 18:00
Woensdag
10:00 - 18:00
Donderdag
10:00 - 21:00
Vrijdag
10:00 - 18:00
Zaterdag
10:00 - 18:00
Zondag
12:00 - 18:00

Adresgegevens

Peppernuts

Spuistraat 29

2511 AC Den Haag

Bezoek onze website

  Nieuwe webshop!

  Onze nieuwe webshop is live! Shop nu ter ere van het 135-jarig bestaan unieke producten!
  ONTDEK MEER!
  close-link
  Click Me
  0
  YOUR CART
  • No products in the cart.