Een dagje weg in De Passage van Den Haag

Hou je van een dagje weg en winkelen in stijl? Wil je weg van de massa en de doorsnee winkels? Kom dan naar De Passage in Den Haag. De Passage is het oudste overdekte winkelcentrum van Nederland en ligt een beetje verscholen in het centrum van de hofstad. Hier kun je alles onder één dak doen; winkelen, lunchen, dineren én slapen.En dat op een steenworp afstand van de Hofvijver, de Bijenkorf en het Mauritshuis.

Nieuwe uitvinding: winkelen

Het gebouw van De Passage is in 1882 ontworpen door architecten Wesstra en Van Wijk en heeft een bijzondere architectuur. De statige doorgang met winkels is gebouwd als een kerk. De hoge glazen plafonds en verticale lijnen geven de indruk alsof het gebouw naar de hemel rijkt. Je voelt je klein en nietig naast al die mooie hoge etalages. En dat was precies de bedoeling van de architecten. ‘Winkelen’ werd hier voor het eerst een beleving. Shoppen was eind 19e eeuw alleen weggelegd nog voor de echte rijken. Sterker nog, in die tijd bestond het woord winkelen nog niet eens. Je kon alleen een winkel binnen als je ook iets ging kopen. Maar met de komst van De Passage, veranderde dat. Iedereen in wilde zich vergapen aan het indrukwekkende gebouw en de mooie winkels, van jong tot oud, rijk en arm. Het flaneren en funshoppen zoals we dat nu kennen is hier in Den Haag ontstaan. 

 

Oud meets nieuw

Wil je even terug naar die tijd? Wandel dan eens naar binnen bij Akkerman, Hofleverancier van luxe schrijfwaren. Hier verkopen ze al sinds 1910 vulpennen, inkt en exclusieve notitieboekjes. Akkerman was verantwoordelijk voor het leveren van de vulpen en inkt voor de abdicatie van Beatrix. Met een krabbel met een Akkerman pen deed zij afstand van de troon. Naast deze speciaalzaak zijn er ook Hop & Stork waar je bijzondere chocolade creaties kunt proeven en kopen en kookwinkel Dok Cookware waar je alles wat een thuiskok of -bakker nodig heeft kunt vinden. De Passage heeft een bijzondere mix aan winkels; Haagse chique maar bijvoorbeeld ook een moderne Apple Store. De Passage is dus met zijn tijd meegegaan. In het nieuwe deel van De Passage, dat sinds 2014 bestaat, vind je onder andere schoenenwinkel Nelson, Mango, Paprika, Douglas en Sacha. Alles wat je nodig hebt om een hele garderobe bij elkaar te winkelen. En dat alles op maar een klein winkeloppervlak. 

 

Alles onder één dak

En als je moet bent van al dat winkelen zijn er genoeg plekken om even uit te puffen; neem een beroemd broodje bal van Dungelmann voor een hartige opkikker, tik een echte Italiaanse espresso weg en waan je in het buitenland bij Restaurant De Luca en rol vervolgens naar de ingang van het Novotel voor een overnachting waarbij je heerlijk in de watten wordt gelegd.Je hoeft voor een heerlijk dagje weg dus niet ver weg. In De Passage is alles te vinden voor een heerlijk weekend winkelen in stijl. Kom en ontdek deze verborgen parel in Den Haag!

Deel dit ook op social media!

Meer relevante berichten

0
YOUR CART
  • No products in the cart.