De Vries van Stockum

De Vries Van Stockum is een boekhandel met winkels in Den Haag en Haarlem en een webshop. Hendrik de Vries opende in 1905 zijn boekwinkel in Jacobijnestraat 3 in Haarlem. Inmiddels is de boekhandel uitgegroeid naar 4 omliggende panden, heeft het de Haagse boekhandel Van Stockum (1833) onder haar vleugel, en staat de achterkleindochter van H. de Vries aan het roer. Een onafhankelijke familiebedrijf waarbij alles draait om de liefde voor verhalen, lezen en boeken.
Beide winkels hebben een rijke geschiedenis van meer dan een eeuw. Maar de smartwatches van de familie De Vries staan zeker niet stil. Dat zit in het bloed. Wij zijn al meer dan 115 jaar een begrip omdat we niet bang zijn om te evolueren. We zijn als het ware ‘historisch innovatief’ – maar altijd in dienst van dat wat al sinds 1905 onze missie is: onze liefde voor verhalen, voor boeken en voor lezen met zoveel mogelijk mensen delen.

Om onze liefde voor verhalen
met zoveel mogelijk mensen te delen,
is het essentieel dat iederéén
zich welkom voelt in de boekhandel

“Toen mijn overgrootvader in 1905 de deur van zijn boekhandel aan de Jacobijnestraat opende, liet hij deze bewust gedurende openingstijden open staan. Dat was destijds not done, en een heus schandaal in de boekenwereld. Ik vind het stoer, en mooi en ik ben er waanzinnig trots op dat mijn overgrootvader dat deed. Bijna letterlijk verlaagde hij de drempel om de boekwinkel binnen te stappen.” – Jeltje de Vries (directeur)
Vroeger was de boekwinkel een portaal naar de rest van de wereld. Hoe breder het assortiment, hoe beter. Het is nu onze taak om klanten de weg te wijzen als ze door de bomen het bos niet meer zien.

 

Over deze winkel

Winkel De Vries Van Stockum
Wat Boekenhandel in Den Haag.

 

Een bezoekje

Boeken kopen in Den Haag doe je bij boekhandel De Vries Van Stockum – een iconische boekenwinkel en een must-see voor een weekendje Den Haag.

Deze historische boekwinkel vind je in de monumentale Oude Passage – die even oud is als de naam Van Stockum zelf.

De winkel vormt een ontmoetingsplek en een locatie voor culturele evenementen, lezingen en signeersessies.

Het assortiment aan boeken is breed en kent een aantal specialismen in het bijzonder, zoals politiek, Indonesië en geschiedenis. Ook vind je hier een uitgebreide collectie met souvenirs en souvenir boeken over Nederland in het algemeen en Den Haag in het bijzonder.

Tevens vind je schuin tegenover onze winkel ook The English Bookstore: onze boekwinkel met uitsluitend Engelstalige boeken.

De Vries van Stockum openingstijden
Maandag
11:00 - 18:00
Dinsdag
10:00 - 18:00
Woensdag
10:00 - 18:00
Donderdag
10:00 - 18:00
Vrijdag
10:00 - 18:00
Zaterdag
10:00 - 18:00
Zondag
10:00 - 17:00

Adresgegevens

De Vries Van Stockum Boekhandel

Passage 11

2511 AB Den Haag

Bezoek onze website

    0
    YOUR CART
    • No products in the cart.