De Vries van Stockum

De Vries Van Stockum is een boekhandel met winkels in Den Haag en Haarlem en een webshop. Hendrik de Vries opende in 1905 zijn boekwinkel in Jacobijnestraat 3 in Haarlem. Inmiddels is de boekhandel uitgegroeid naar 4 omliggende panden, heeft het de Haagse boekhandel Van Stockum (1833) onder haar vleugel, en staat de achterkleindochter van H. de Vries aan het roer. Een onafhankelijke familiebedrijf waarbij alles draait om de liefde voor verhalen, lezen en boeken.
Beide winkels hebben een rijke geschiedenis van meer dan een eeuw. Maar de smartwatches van de familie De Vries staan zeker niet stil. Dat zit in het bloed. Wij zijn al meer dan 115 jaar een begrip omdat we niet bang zijn om te evolueren. We zijn als het ware ‘historisch innovatief’ – maar altijd in dienst van dat wat al sinds 1905 onze missie is: onze liefde voor verhalen, voor boeken en voor lezen met zoveel mogelijk mensen delen.

Om onze liefde voor verhalen
met zoveel mogelijk mensen te delen,
is het essentieel dat iederéén
zich welkom voelt in de boekhandel

“Toen mijn overgrootvader in 1905 de deur van zijn boekhandel aan de Jacobijnestraat opende, liet hij deze bewust gedurende openingstijden open staan. Dat was destijds not done, en een heus schandaal in de boekenwereld. Ik vind het stoer, en mooi en ik ben er waanzinnig trots op dat mijn overgrootvader dat deed. Bijna letterlijk verlaagde hij de drempel om de boekwinkel binnen te stappen.” – Jeltje de Vries (directeur)
Vroeger was de boekwinkel een portaal naar de rest van de wereld. Hoe breder het assortiment, hoe beter. Het is nu onze taak om klanten de weg te wijzen als ze door de bomen het bos niet meer zien.

 

Over deze winkel

Winkel De Vries van Stockum
Wat Boekenhandel in Den Haag.
Van toen Heel Nederland weer aan de boeken.
Van nu Heel het Westen nu ook, met De Passage voorop.

Een bezoekje

Ons fysieke assortiment en onze uitgelichte boeken (zowel online als offline). De keuzes die we hierin maken hebben invloed op wat onze klanten kopen. Het is immers onze selectie. Het zijn boeken waarvan wij zeggen “hey, heb je dit al gezien?”. Dat geeft ons de kans om boeken die wij belangrijk vinden een extra duwtje in de rug te geven..

De Vries van Stockum boeken
De Vries van Stockum openingstijden
Maandag
9:00 - 18:30
Dinsdag
9:00 - 18:30
Woensdag
9:00 - 18:30
Donderdag
9:00 - 20:00
Vrijdag
9:00 - 18:30
Zaterdag
9:00 - 18:30
Zondag
11:00 - 18:00

Adresgegevens

De Vries van Stockum Boekhandel

Passage 11

2511 AB Den Haag

Bezoek onze website

    0
    YOUR CART
    • No products in the cart.