Boekhandel De Vries van Stockum in De Passage

Op 1 oktober opent boekhandel De Vries Van Stockum officieel de deuren in De Passage. Zij verruilen hun plekje aan het Spui voor Passage 11 omdat deze locatie beter past bij de boekwinkel.

“Toen ik hoorde dat dit pand vrij kwam, ging mijn hart wel even sneller kloppen. Hoewel ik fan ben van de uitdrukking ‘kakstrak’, vind ik dat die stijl het beste werkt als saus over een historische basis. Dat past ook bij onze identiteit. Beide winkels hebben een rijke geschiedenis van meer dan een eeuw. Maar ze gingen ook altijd met de tijd mee. We zijn ‘historisch innovatief’ als het ware.

“In onze winkel in Haarlem, die op meerdere ‘De 10 mooiste boekhandels van Nederland’-lijstjes staat, komt die identiteit altijd al fysiek tot uiting. In ons nieuwe winkelpand in Den Haag – in de oudste winkelpassage van Nederland en een heus Rijksmonument – kunnen we daar nu ook heerlijk mee aan de slag!” – aldus Jeltje de Vries, directeur van het familiebedrijf.

In het nieuwe winkelpand komt een heerlijk comfortabele leestafel waar je lekker de krant kunt lezen of studeren. Want ja, dat mag! Ook in de statige Passage is iedereen welkom bij De Vries Van Stockum. Bagels and Beans – die onderhuurder was van de boekhandel – blijft in het industriële pand aan het Spui. Het programma voor de feestelijke opening op 1 oktober wordt later bekendgemaakt.

 

 

Deel dit ook op social media!

Meer relevante berichten

0
YOUR CART
  • No products in the cart.