Opening Peppernuts Pop-Up

Aanstaande zaterdag, 28 augustus 2021 opent Peppernuts Holland een pop-up winkel. De kruidnoten concept store verkoopt meer dan 50 soorten smaken kruidnoten en andere, kruidnoot gerelateerde, producten. De winkel is 7 dagen per week geopend en sluit haar deuren weer op 6 december 2021. Na deze datum kunnen kruidnoot fans nog wel terecht in de webshop van het bedrijf. In de winkel van Peppernuts Holland, vind je een uitgebreid en trendy assortiment aan kruidnoten.

Er zijn ruim 60 smaken kruidnoten, die variëren van de klassieke kruidnoot, tot onverwachte, unieke smaken als Drop, Rum, Limoncello, Unicorn en Zure Mat. De liefhebbers van koek en gebak komen ook goed uit de bus, met smaken als Apple Pie, Dulce de leche, Cookie dough en Lemon cheesecake. Tevens is er een assortiment ontwikkeld dat past in een glutenvrij en lactosevrij dieet. Naast losse zakjes kruidnoten, verkoopt Peppernuts Holland ook pepernoten proeverijtjes, giftboxes, kruidnoten bier en likeur, en nog andere producten met kruidnoten als basis ingrediënt. Tijdens de opening wordt iedereen feestelijk ontvangen en getrakteerd op de lekkerste en leukste smaken kruidnoten. Uiteraard worden alle hygiëneregels rondom Corona in acht genomen.

Kruidnoten vs. Pepernoten
Veel mensen denken dat pepernoten en kruidnoten hetzelfde zijn. Maar dit is niet het geval. Het verschil zit ‘m in de structuur en grootte van het koekje. De oudhollandse pepernoten zijn groot, lijken het meeste op taaitaai en worden gemaakt van roggemeel en anijs. Het kruidnootje zoals wij dat nu kennen is klein, harder en heeft een diepere en scherpere smaak dan de pepernoot. Daarnaast heeft hij de vorm van een half bolletje. De kruidnoot is gemaakt van tarwebloem en speculaaskruiden. Dit zijn kaneel, nootmuskaat, kruidnagel, gemberpoeder, kardemom en witte peper. De ‘pepernoten’ die we tegenwoordig eten zijn voornamelijk de kruidnoten en dus geen pepernoten. In de volksmond worden de kruidnoten echter pepernoot genoemd.

Quote Miguel Groeneveld, eigenaar en oprichter: ‘Kruidnoten zijn veel meer dan een koekje voor de feestdagen. Het is een serieuze Hollandse lekkernij met een mooie historie. Daarnaast worden we gewoon heel blij van kruidnoten. En onze klanten ook. Een beetje meer blijdschap in deze wereld, kan geen kwaad.’

 

Deel dit ook op social media!

Meer relevante berichten

0
YOUR CART
  • No products in the cart.