Rewire Festival 2021

Rewire is een jaarlijks internationaal festival voor vooruitstrevende, ‘innovatieve’ muziek. Het festival bestaat uit verschillende thematische focus- en contextprogramma’s, die verbanden leggen tussen muzikale, culturele en sociaal- maatschappelijke thema’s. Rewire presenteert een breed programma met een focus op de artistieke voorhoede in de actuele elektronische muziek, new jazz, experimentele pop, geluidskunst en modern gecomponeerde muziek. Daarbij is Rewire een muziekfestival dat crossovers met andere kunstdisciplines stimuleert, wat resulteert in verschillende nieuwe, multidisciplinaire voorstellingen.

In het programma vind je concerten in o.a. de Koninklijke Schouwburg, Korzo en het Paard. Van 10 tot 12 september hebben ze een geluidskunstroute georganiseerd; iMusic for a Busy City. In deze route is De Passage een van de 5 stops. De andere plekken van de route zijn De Bijenkorf (draaideur), Spinoza monumenten en De Gevangenpoort. Componiste Ain Bailey is in De Passage geweest om geluidsopnames te maken. Op basis daarvan heeft ze het muziekstuk The Passage gemaakt. In het weekend van vrijdag 10- zondag 12 september is het muziekstuk te beluisteren vanaf de brug ter hoogte van Body Shop. Omdat het onderdeel is van een route wordt het stuk maar 1 keer per 75 minuten afgespeeld. De muziek zal niet alles overstemmend zijn maar vooral opgaan in het geluid van de Passage. Het kan verrassen en mensen die de route bewust lopen kunnen in de timetable zien hoe laat het speelt.

Rewire Festival 2021 wordt gehouden op meerdere locaties. Hieronder Lutherse kerk Den Haag, Grote Kerk, Korzo, Nutshuis en Paard.

Deel dit ook op social media!

Meer relevante berichten

0
YOUR CART
  • No products in the cart.